TV 2-chef skal være rådgiver for Lykketoft i FN

16x9

Når Mogens Lykketoft fra 15. september overtager posten som formand for FN’s generalforsamling, får han følgeskab af Ulla Østergaard, der i dag er redaktionschef på TV 2 NEWS.

Ulla Østergaard går på orlov fra sin stilling på TV 2 og tiltræder som Lykketofts rådgiver 1. juni.

- Det bliver fantastisk at være en del af holdet, når Mogens Lykketoft skal varetage formandsskabet for FN’s generalforsamling. Jeg har altid haft en stor interesse for international politik og har beskæftiget mig med det både som journalist og redaktør i mange år, og nu får jeg chancen for at arbejde for det danske formandskab for FN’s 70. generalforsamling, siger Ulla Østergaard og fortsætter:

- Det er en chance, jeg ikke kunne lade gå fra mig, og jeg håber, at jeg kan bidrage til, at Danmark får sat et fingeraftryk på den internationale scene, og at danskerne får et større kendskab til den rolle, som FN og FN’s generalforsamling spiller.

Mogens Lykketoft glæder sig til det kommende samarbejde med Ulla Østergaard:

- Jeg er meget glad for, at Ulla Østergaard har søgt og fået en af de tre danske stillinger i kabinettet. Med Ullas indgående kendskab til både internationale forhold og til mediekommunikation er jeg sikker på, at hun kan bidrage til at gøre det danske formandskab for generalforsamlingen til en succes.

Har tidligere været rådgiver
Ulla Østergaard har tidligere arbejdet som rådgiver for Lars Løkke Rasmussen, da han var indenrigs- og sundhedsminister, samt for partiet Ny Alliance. Hun er uddannet journalist og var i 2006 med til at starte TV 2 NEWS op. De seneste år har Ulla Østergaard blandt andet arbejdet med programmer som ’Presselogen’, ’Tirsdagsanalysen’ og ’Ellemann/Lykketoft’, samt med kanalens valgdækning.

- Ulla Østergaard er en bragende dygtig redaktør og redaktionschef, og på TV 2 NEWS har vi haft stor glæde af hendes politiske indsigt og interesse for international politik, siger Mikkel Hertz, der er chef for TV 2s Nyhedscenter.

- Jeg synes, det er imponerende – og bliver nærmest lidt stolt over – at en karriere på TV 2 NEWS kan være med til at bane vejen til en post centralt i FN’s generalforsamling. Jeg ønsker Ulla held og lykke i det nye job – og glæder mig over, at det kun er midlertidigt, så hun vender tilbage til TV 2 NEWS,