Voldsoffer beskyldt for racisme: Det gør os kede af det

16x9
Nanna Skovmand og hendes kæreste blev juleaften overfaldet udenfor deres hjem på Vesterbro. Foto: Privat (facebook)

Facebookbrugeren Nanna Skovmand delte i går et billede af sig selv i forfærdelig tilstand, efter hun og hendes kæreste Mads Schøllhammer havde fået ba

Facebookbrugeren Nanna Skovmand delte i går et billede af sig selv i forfærdelig tilstand, efter hun og hendes kæreste Mads Schøllhammer havde fået bank af unge indvandrere med flasker og kæder på Vesterbro i København. Opslaget gik omgående viralt og blev delt over 30.000 gange. Alle de danske netmedier hoppede med.

Mens der selvfølgelig var masser sympati til parret, så var der også lidt snakken i krogene. Mads Schøllhammer har nemlig et coverbillede på sin Facebookprofil, hvor han skriver at han er ”proud to be danish”. Kunne dette betyde, at han tilhører den yderste danske højrefløj og at overfaldet alligevel ikke var tilfældigt?

De rygter skyder parret nu ned på Facebook:

- Hej alle, må desværre lige slå fast med det samme, at jeg ikke er fra nogle højre - eller venstre orienterede miljøer. Der er gået en del rygter omkring mit coverbillede - nu er det så nået så vidt på diverse forums - at det er vendt til et coverbillede med teksten "Danmark for danskere", skriver Mads Schøllhammer.

- Heldigvis er jeg ligeglad med hvad folk tror, mine danske og muslimske venner ved, hvem jeg er, hvad jeg står for, og hvad min holdning til tingene  er, fortsætter han.

- Så må alle andre tro, hvad de vil. For hvis folk tror, jeg selv har startet et slagsmål mod 4-5 mand med flasker og kæder ene mand. Så tror jeg det er jer, den er gal med.

Folk skal ikke ligge på racisme
Også Nanna Skovmand kommenterer beskyldningerne:

- At det kommer til at handle om racisme, bliver vi kede af, for det er ikke dér, fokus skal ligge. Det skal ligge i den forbrydelse, der blev begået. Når man handler så voldsomt og hadsk mod andre med så massiv en vrede, handler det nok mest af alt om, hvor forkert og udenfor man selv føler sig - og at det vækker så voldsom en vrede mod andre, fordi man selv er låst fast i en syg tænkning og vrangforestilling, om at det er andres skyld at man føler sig forkert, skriver Nanna Skovmand og fortsætter:

- De keder sig, er vrede, har ikke en vigtig funktion i samfundet er ikke integreret eller føler sig inkluderet, og de kan kun finde ud af at agere med vrede og vold! Det handler ikke om tro eller hudfarve, det handler om ikke at føle sig som en del af et fællesskab, om ikke at VIDE hvad man selv skal gøre, for at blive en del af fællesskabet!

Skræmmende få henvendelser
Vi har på tv2.dk været i kontakt med politiet i dag for at høre, hvordan det går med efterforskningen. Meldingen er ikke just positiv. Efterforskningsleder Sune Christensen ved Københavns Politi kalder antallet af henvendelser for ”skræmmende få”, men forsikrer om, at politiet arbejder på sagen.

Sagen er sandsynligvis nået ud til hver eneste dansker på Facebook, men også tyske og svensker medier har samlet den op. Vi følger naturligvis sagen på tv2.dk.

Signalement

A: Mand, udlænding, mulig somalisk baggrund 16-17 år iført lyseblå hættetrøje, mørkt tøj og hvide sneakers.

B: Mand, måske somalisk, 16-17 år, skaldet iført sort dynejakke med hvid hættetrøje, lyse jeans og mørke sko.