Efter dødstrusler: von Hornsleth trækker støtte til kunstner

Den danske kunstner Kristian von Hornsleth vil ikke længere lægge lokaler til den omstridte svenske kunstner Dan Parks værker. Den beslutning har d

Den danske kunstner Kristian von Hornsleth vil ikke længere lægge lokaler til den omstridte svenske kunstner Dan Parks værker.

Den beslutning har den danske kunstner og galleriejer truffet, efter han onsdag er blevet præsenteret for det tredje sæt dødstrusler på én dag.  

Det siger han til TV 2 NEWS. 

- Jeg har modtaget det tredje sæt dødstrusler i dag. Der er blevet ringet til min advokat, som har fået at vide, at de ved, hvor jeg arbejder, og hvor mine børn går i skole, siger Kristian von Hornsleth.

16x9
Kristian von Hornsleth Foto: Scanpix

Dødstruslerne kommer i kølvandet på meldingen om, at von Hornsleth ville huse de ni billeder, som i Sverige er blevet erklæret ulovlige. Dan Park fik en bøde på 60.000 kroner og et halvt års fængsel. Kunstneren har dog siden anket dommen.

Udstillingen skulle efter planen være åbnet torsdag, men den er nu udskudt. Ifølge tv2.dks oplysninger til mandag. Hvor vides endnu ikke.

Dan Park, von Hornsleth og Trykkefrihedsselskabet blev meldt til politiet af Dokumentations- og Rådgivningscentret på baggrund af overtrædelse af racismeparagraffen. 

Dan Parks billeder bliver nu opbevaret et hemmeligt sted i København.   

Se de kontroversielle billeder her