Professor: ‘Danske studerende laver alt for lidt’

Vi har længe diskuteret, om folkeskole- og gymnasieelever er for dovne og lærer for lidt - men nu siger en professor,

at den åndelige dovenskab har sneget sig helt ind på de danske universiteter:

- Op til halvdelen af de studerende møder ikke til undervisningen, og de, som gør, er i en stor del af tiden er engageret andetsteds med Facebook og så videre. Det er et monumentalt spild af tid og tab af kreativitet, siger professor Bent Meier Sørensen fra Copenhagen Business School.

Professoren uddyber sin hårde kritik af danske universitetsstuderende i dag i tv2.dk’s politiske magasin ‘Hos Trads’, hvor han også giver sit bud på en løsning - nemlig en introduktion af en slags ‘akademisk kloster’, hvor studerende og undervisere igen tager deres studier alvorligt. Se hele indslaget i linket ovenfor.

David Trads

Mit navn er David Trads, jeg er vært på 'Hos Trads', og jeg er passioneret iagttager af dansk og international politik.

Jeg er et holdningsmenneske. Ikke bare den såkaldte 'nøgne journalist', der lidenskabsløst dækker, hvad der sker. Derfor forsøgte jeg osse i sin tid at blive folketingsmedlem for Socialdemokratiet. I dag betragter jeg mig selv som en journalistisk fritænker.

Jeg holder ikke med noget parti eller nogen blok, men jeg tager ofte stilling til konkrete sager - og jeg glæder mig meget til at få spændende gæster i mit studie, så vi kan inspirere til debat.