Mystiske breve strømmer ind til politikere

16x9
Disse breve er dumpet ind hos socialdemokraten Astrid Krag Foto: Astrid Krag/Twitter

Du er fyret!

Sådan lyder den korte og klare besked i en lang række breve, som flere folketingspolitikere har modtaget de seneste dage. Ingen afsender, ingen forklaring.

En af modtagerne af de mystiske breve er Astrid Krag fra Socialdemokraterne. Hun har modtaget flere af dem den seneste uge:

- Jeg har åbnet to af dem. Og der står intet andet end; Astrid Krag. Du er fyret! Men jeg kan se, at ét af brevene er stemplet på postkontor i Østjylland. Det er det nærmeste, jeg er kommet på en opklaring, siger Astrid Krag.

Også Rosa Lund fra Enhedslisten har modtaget de mystiske breve.

- Jeg kan se, at det er stemplet i Aarhus. Andet ved jeg ikke. Det er ret mystisk. Stine Brix (også fra Enhedslisten, red.) har også fået dem, og vi gik og jokede med, at det måske var fordi vi begge er Brøndby-fans. Men det er flere af de andre, der også har modtaget, ikke, så det er jo nok ikke svaret, siger Rosa Lund med et smil.

Blandt modtagerne af brevene er også Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøl.

Astrid Krag har svært ved at se en sammenhæng og dermed hvilket motiv brevsenderen kan have.

- Jeg tænkte først, at det kunne have noget med socialudvalgets arbejde at gøre, for der kan være mennesker, der kommer i klemme på grund af beslutninger her. Men de øvrige brevmodtagere sidder ikke i det udvalg. Så jeg har faktisk ikke noget bud.

- Mon ikke det handler om den generelle politikerlede, der er hos mange. Folk, der er trætte af politikerne og den måde det går i øjeblikket, lyder buddet fra Rosa Lund.

Se eksempler på de mange mystiske breve i galleriet øverst i artiklen.