Vismænd til regeringen: Drop støtten til vindmøller

Danmark bør droppe statsstøtten til vindmøller, for de gavner ikke klimaet og er ikke den succeshistorie, som regeringen siger. Det mener de økonomis

Danmark bør droppe statsstøtten til vindmøller, for de gavner ikke klimaet og er ikke den succeshistorie, som regeringen siger.

Det mener de økonomiske vismænd, som i dag præsenterede en række opsigtsvækkende konklusioner, der er stærkt kritiske overfor regeringens klima- og energipolitik.

Regeringens støtte til vedvarende energi gør nemlig ikke noget godt for klimaet, men flytter forureningen til andre EU-lande, lyder det fra vismændene.

- Jeg vil meget gerne understrege, at vi går jo ind for vedvarende energi. Vi elsker vindmøller, vi elsker solenergi osv. Men det giver bare ikke mening at bruge offentlige midler på at indføre det i kvotesektoren, siger overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til TV 2 NEWS.

EU's CO2-kvotesystem gør, at hvis Danmark sparer på energien, så vil andre lande i EU bare forbruge det mere, mener Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der også er uenig med regeringen i forhold til vigtigheden af at gå forrest på energiområdet.

- Når vi har prøvet at kigge på firstmover advantages, altså grønne teknologigevinster og beskæftigelsesgevinster, så kan vi ikke se, at litteraturen fuldstændig klart siger, hvilken retning det trækker.

- Den siger egentlig overvejende, at det (gevinster, red.) er der ikke noget om, lyder det fra Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Hør hele overvismandens kritik af regeringens støtte i videoklippet øverst.