Se Henrik Qvortrup spise "Osso Hato"

Liberal Alliance kom i Folketinget, og derfor spiser Qvortrup en stråhat. Forklaring følger

En af de mere bizare udløbere af valgkampen foldede sig i dag ud i studiet hos Go' morgen Danmark, da Henrik Qvortrup satte tænderne i en veltilberedt stråhat.

Vælgerne ville det således, at Liberal Alliance kom i Folketinget, og dermed blev TV 2's politiske redaktør indhentet af sin fortid.

For da Anders Samuelsens parti tilbage i begyndelsen af 2010 stod til 0,0 procent i meningsmålingerne, kom Qvortrup til at sige, at hvis partiet kom i Folketinget, ville han "æde sin gamle hat".

Derfor var retten "Osso Hato" eller "Hat a la Osso Buco" på menuen denne morgen.

Bag tilberedningen stod kok Gorm Wiswehm, der kogte hatten i 12 timer, for at gøre den så mør, at den kunne spises. Til den økologiske hat serverede han risotto og en god Barolo.

"Risottoen skal sgu nok gå. Det er ikke det der bekymrer mig," lød det fra den politiske kommentator, der har haft vanskeligt ved at forklare familien, hvad der skulle ske.

"Min syvårige datter spurgte, hvorfor jeg skulle i fjernsynet og spise en hat, og så måtte jeg sige, at det var noget med mit arbejde," fortalte Qvortrup, mens hatten stod og simrede.

Den politiske kommentator satte en god del af hatten til livs, men selv om han syntes den smagte godt, regner han ikke med at gentage succesen.

"Det er nok den sidste hat. Men den smager, og kokken har jo gjort det fortræffeligt."